WIEBEKE SEYMORTIER

PSYCHOLOOG / PSYCHOTHERAPEUT TE EKSAARDE

Contactgegevens

Wiebeke Seymortier
Klinisch psycholoog – Psychotherapeut

U kunt bij mij terecht voor
-Individuele begeleidingen (psychotherapie, sofrologie (relaxatie), familieopstellingen)
-Supervisie voor psychologen, psychotherapeuten, zorgprofessionals
Specialisatie: trauma, stress, burnout, angsten, lichamelijke klachten

Praktijkadres:
KLAVO (www.klavo.be)
Eksaarde-Dorp 96
9160 Eksaarde (Lokeren)

Tel: 0486/86.04.32.
Mail: wiebeke@klavo.be


Visie en werkwijze

Werken aan uw algemeen welzijn, en dat in een sfeer van optimisme, staat centraal!

Een eerste gesprek is een kennismakingsgesprek waarin we de aanleiding tot contactname, uw doelstellingen en verwachtingen verkennen en verduidelijken.. Er wordt uitgelegd wat je verder kan verwachten van de begeleiding en de werkwijzen die eventueel kunnen worden toegepast in de volgende sessies.

In een tweede fase gaan we concreet aan het werk met de doelstellingen.

In een laatste en afsluitende fase wordt er teruggeblikt op het afgelegde proces en bekijken we samen wat je kan doen om er voor te zorgen dat de resultaten blijvend zijn.


Doelgroep

Volwassenen.

Koppelgesprekken kunnen in het kader van een individuele psychotherapie.


Aanpak

Gesprekstherapie kan je helpen anders te voelen, te denken, te doen. De leidraad die gebruikt wordt is deze van de oplossingsgerichte systeemtherapie. Deze denkwijze laat ons toe op een zeer aangename, efficiënte wijze op zoek te gaan naar en toegang te krijgen tot jouw krachten, hulpbronnen en mogelijkheden in plaats van ons blind te staren op de moeilijkheden. Samen gaan we op zoek naar ofwel concrete oplossingen die bij jou passen ofwel naar andere mogelijkheden om comfortabeler met jouw moeilijkheden om te gaan. We richten ons vooruit, naar de toekomst, en we werken met de voor jou nuttige doelstellingen.

In deze vorm van therapie wordt ook rekening gehouden met jouw context en de relaties die je hebt met jouw omgeving. Indien nuttig bekijken we ook jouw familiegeschiedenis en waar nodig vullen we het systeemgericht denken aan met cognitieve technieken.

Mogelijke aanmeldingsredenen:
Verwerking van verlieservaringen, trauma, depressieve klachten, angsten, stressgerelateerde klachten, relationele moeilijkheden, psychosomatische klachten, steeds tegen dezelfde patronen aanlopen, identiteitsvragen, …

Wanneer het in therapie allemaal niet zo duidelijk is kan psychodiagnostiek je meer inzicht geven in jezelf. Dit biedt ook de nodige handvatten om de therapie op een juiste en efficiënte manier aan te pakken waardoor je vlugger resultaat zal ondervinden. Je moeilijkheden worden dan inzichtelijker waardoor we makkelijker je krachten en de bij jou passende oplossingen kunnen opsporen.

Afhankelijk van de aanmeldingsreden en de problematiek kan er tijdens de begeleiding ook gebruik gemaakt worden van andere invalshoeken en technieken zoals EMDR, familieopstellingen en/of sofrologie:

EMDR is een methode die bruikbaar is voor de verwerking van negatieve gebeurtenissen. EMDR kan toegepast worden indien de huidige klachten gelinkt zijn aan concrete gebeurtenissen uit het verleden. Het is een wetenschappelijk erkende methode die kan toegepast worden in het kader van o.a. trauma, angst, stress, laag zelfbeeld,… .

Familieopstellingen worden gebruikt om inzicht en verandering te krijgen in de processen en dynamiek die in relaties, gezinnen en families een rol spelen. Deze methodiek kan ingezet worden bij vragen die betrekking hebben op jouw herkomst of jouw familie- of gezinsbanden, bij andere hulpvragen met een relationeel karakter of indien er mogelijks iets relationeels aan de basis ligt van de klachten, wanneer het gaat over ziekte, psychosomatische klachten, incest, partnerproblemen, opvoedingsmoeilijkheden, …

Sofrologie bestaat uit een reeks relaxatie- en bewustzijnsoefeningen die gebaseerd zijn op Oosterse technieken.
Deze methode werd ontwikkeld door de neuropsychiater A. Caycedo. Tijdens de oefeningen ga je met je aandacht naar je lichaam, jouw gevoelens en gedachten. De oefeningen leiden tot lichamelijke en geestelijke ontspanning en hebben een positief effect op je gezondheid en algemeen welbevinden.
Jij leert jezelf tot ontspanning te brengen en bovendien zijn de oefeningen makkelijk toe te passen, ook tijdens alledaagse activiteiten. Sofrologie wordt vaak toegepast in ziekenhuizen om psychische en lichamelijke klachten aan te pakken maar kan ook worden gebruikt om bv. (sport)prestaties te verbeteren. Je zal de krachten en het verborgen potentieel in jezelf meer ontwikkelen en deze bewuster kunnen inzetten.


Relevante opleidingen (chronologisch)

  • Licentiaat in de klinische psychologie, optie relatie- en gezinstherapie (UG)
  • Algemene Initiële Lerarenopleiding (UG)
  • Sofrologie: basisiopleiding + vervolgopleiding (5 jaar, Iscasof)
  • Oplossingsgerichte cognitieve en systeempsychotherapie, management & coaching (psychotherapeutische opleiding, 4 jaar, Korzybski-Instituut)
  • EMDR practitioner (2 jaar, Bipe)
  • Familieopstellingen (1 jaar, Leren over Leven)
  • Opleiding partnerrelatietherapie (1 jaar, School voor Relatietherapie)
  • Opleiding tot gecertificeerd coach DISC, denkstijlen, drijfveren (5 dagen, DISC Factor NL)
  • Kortdurende opleidingen gevolgd in 2015:
    -EBTA congres 2015 ‘Don’t think, observe!’ (Wenen, sept ’15, 3 dagen)
    -‘EMDR & dissociation’ (Université de Lorraine, nov ‘15, 3 dagen )
  • Kortdurende opleidingen in 2016:
    -‘Het nieuwe familieopstellen’ met Bert Hellinger (Hellinger sciencia, Charleroi, maart ’16, 3 dagen)
    -EMDR Europe Conference 2016 (Den Haag, juni ’16, 3 dagen)
  • Kortdurende opleidingen in 2017:
    - Mindfullness voor ouders (Stresskliniek ZNA, juni ’17, 3 voormiddagen)
  • Kortdurende opleidingen in 2019:
    EMDR bij SOLK (Gevolgenmodel NL, nov ’19, 1 dag)
  • Kortdurende opleidingen in 2020:
    Treating complex trauma (Bip, mei ’20, 12 uren online training)

Relevante werkervaringen (chronologisch)

  • Stage (6 maanden) in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en Crisispsychologie (Defensie, Militair Hospitaal Koningin Astrid te Brussel)
  • Trainer bij het Centrum voor Nascholing van het Gemeenschapsonderwijs (2003-2007)
  • Freelance trainer bij Relatiestudio Gent (2007 – 2009)
  • Freelance trainer bij Upgrading vzw (2008-2012)
  • Zelfstandige privé-praktijk sinds januari 2006
  • In de periode sept ’14 – aug’17 maakte ik als zelfstandig psychologe ook deel uit van de huisartsenpraktijk MediTeam Zele.
  • Zaakvoerder KLAVO bvba sinds dec ‘14

Lidmaatschappen

VVDO, BVRGS, EMDR Belgium


Aanbod

  • Individuele psychotherapie voor volwassenen (60 minuten): 90 euro

Voor psychotherapie is er gedeeltelijke terugbetaling via uw mutualiteit.

  • Individuele familieopstelling (120 minuten, eenmalig): 297 euro

 


Praktisch

 

Consultaties kunnen enkel op afspraak:

maandagen, donderdagen en vrijdagen: 9u – 15u (aanvang laatste consult)

woensdagen: 9u- 11u (aanvang laatste consult)

Voor psychotherapie en sofrologie zijn er momenteel geen avond- en weekendconsultaties mogelijk.

U kunt uw afspraak zonder kosten annuleren tot 16:00 uur op de werkdag vóór de afspraak, daarna zal 45 euro worden aangerekend. Hou dus rekening met weekends en feestdagen. Als u uw afspraak niet vóór 8:30 uur op de dag van de afspraak annuleert of als u gewoonweg niet verschijnt, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Helaas kunnen we geen uitzonderingen maken.

Breng de documenten voor terugbetaling psychotherapie (verkrijgbaar bij uw mutualiteit) mee naar elke sessie zodat deze telkens aan het einde van de sessie kunnen ingevuld worden. U krijgt dan een beperkt bedrag terugbetaald, informeer hiervoor bij uw mutualiteit. Er wordt niet gewerkt met het systeem terugbetaling via eerstelijnspsychologische zorg.